top of page

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen bij Natare kun je al doen vanaf jonge leeftijd. Hier voor hebben wij verschillende wedstrijden.

Wij hebben onder meer:

 • Dolfijn wedstrijden

 • Swimkick wedstrijden

 • Minioren-junioren circuit

 • Medaillewedstrijden

 • Sprint-, en Langebaan wedstrijden

 • Geldersekampioenschappen

  • Winter 

  • Sprint 

  • Langebaan

  • Zomer

 

Zoals u kunt zien zijn er veel verschillende wedstrijden waaraan deelgenomen kunnen worden. Jaarlijks behalen wij ook prestaties op de Geldersekampioenschappen. 

 

Voor beginners zijn er dolfijn wedstrijden, dit zijn wedstrijden waarin alles fout mag gaan en alles alleen draait om de kennis making met wedstrijden. Dit gaat wel in de hele sfeer van een echte wedstrijd, waardoor de beginnende zwemmers een leuk idee krijgen hoe het is om wedstrijden te zwemmen.

 

Geldersekampioenschappen 2016 Lange Baan Nijmegen

De minioren-junioren circuit en swimkick wedstrijden zijn de beginnende zwemwedstrijden, hierbij mag nog steeds veel fout gaan! Alleen bij deze wedstrijden worden je tijden wel officieel bij gehouden en geregistreerd. Zodat wanneer je goeie tijden zwemt je ook naar de Gelderse kampioenschappen mag.

 

Bij de medaille wedstrijden beginnen de echte wedstrijden! Bij deze wedstrijden ga je met een groep jongens en meisjes naar Groenlo, Doetinchem, Lichtenvoorde of in ons eigen bad Aalten om medailles te winnen. Je gaat dan alles wat je geleerd hebt op de trainingen eruit te laten komen in een zwemwedstrijd tegen andere kinderen van jouw leeftijd. En als je dit goed doet win je er mooie medailles mee !

 

Sprint- en Langebaan wedstrijden heb je maar een paar keer per jaar. Dit zijn de al iets gevorderde wedstrijden waarbij je een goeie techniek en uithoudingsvermogen nodig hebt. 

Bij de sprint wedstrijden of hoe wij het noemen paddenstoelentoernooi, ga je 4 verschillende slagen sprinten. Dan word er een gemiddelde berekend, en als jij dat het snelste hebt gedaan van jou leeftijd heb jij de eerste prijs gewonnen!

Bij de lange afstand wedstrijden zwem je lange afstanden, waarbij je een goeie techniek en veel uithoudingsvermogen voor nodig hebt. Maar dat valt allemaal goed aan te leren.

 

Als laatste hebben we nog de Geldersekampioenschappen. Dit zijn de wedstrijden van het jaar waar alles goed moet gaan. Hier wil je winnen! Als je wint ben jij de beste van heel Gelderland en mag je zelfs door naar de Nederlandse Kampioenschappen!

De 4 verschillende categorieën worden verspreid over een heel seizoen. Zodat je meerdere malen deel kan nemen aan deze wedstrijden. Bij deze wedstrijden horen ook prijzen. Bij Natare worden er jaarlijks prijzen behaald op alle 4 de kampioenschappen.

 

bottom of page